DELTAGARINFO STHLM10 
TISDAG 20 JUNI 2023, KL. 19.30.

STARTLISTA
RESULTAT


Välkommen till
Stockholms hetaste mil runt Riddarfjärden!
Starten går på Rålambshovsleden vid Rålambshovsparken och målgång sker i Konradsbergsparken.

STARTBEVIS 
Ditt startbevis får du via e-mail cirka en vecka innan loppet. Har du inte sett det – kolla din skräppost och kontakta oss om det inte kommit fram. Anmäler du dig efter det får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Visa startbeviset i mobilen när du hämtar din nummerlapp. Hittar du inte startbeviset tar du med ID-handling.

NUMMERLAPPSUTDELNING
Du är välkommen att hämta din nummerlapp på Runner´s Store, Regeringsgatan 26måndag den 19 juni kl 10:00-19:00. De 100 första som hämtar ut sin nummerlapp Runner’s Store får en löparstrumpa från Runner´s Store, värde 129 kr. 

Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du maila startbeviset till en vän som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga har du möjlighet att hämta ut din nummerlapp på loppdagen den 20 juni i informationstältet på evenemangsområdet i Konradsbergsparken. Vi öppnar evenemangsområdet kl. 17.00. Var ute i god tid för att undvika köer.

Vi använder företaget Racetimer vid tidtagningen som sker med hjälp av ett datachip fäst på en flik i överkanten av nummerlappen. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken vara utvikt från kroppen med en vinkel mellan 45 och 90 grader. Nummerlappen ska bäras väl synlig på bröstet. På detta sätt får du din verkliga löptid registrerad. 

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig, samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

EVENEMANGSOMRÅDE & START
Hitta hit 

Evenemangsområdet för STHLM 10 ligger i Konradsbergsparken, klicka här. Thorildsplan är den närmaste tunnelbanestationen. Därifrån är det en promenad på ca 150 m till evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se. 

Evenemangsområdet öppnar 17.00 och du är välkommen hit i god tid innan start för att förbereda dig inför loppet. Här finns skön musik igång och DJ Fanny med trummis underhåller och du kan ta något att äta i någon av våra food trucks som finns på plats. 

START
Efter peppig uppvärmning med Runacademy så går starten på Rålambshovsleden ungefär i höjd med Lilla Västerbron. Speakern talar om när det är dags att gå mot start och våra funktionärer visar vägen. Vi kommer att tillämpa flytande starter, dvs. när banans första del är tom kommer nästa startgrupp släppas fram. Första start sker kl. 19.30 med startgrupp 1 & 2, kort därefter nästkommande startgrupper.  

UNGEFÄRLIGA STARTTIDER 
19.30 Grupp 1: <45 min  
Ca 19:30 Grupp 2  46-50 min  
Ca 19:33 Grupp 3: 51-55 min  
Ca 19:36 Grupp 4: 56-60 min  
Ca 19:39 Grupp 5: 61 min eller mer  
Ca 19:39 Grupp ATEA  

BANSTRÄCKNINGEN GÅR ÖVER 5 BROAR

Du startar på Rålambshovsleden och springer på vägbanan bort mot Norr Mälarstrand. Lättlöpt och vackert längs kajen, förbi glasskiosker, uteserveringar och flanörer som hejar. När du rundat Stadshuset fortsätter banan på cykelvägar över Vasabron och förbi Gamla Stan där vår första vätskestation finns. Vid Slussen blir det spännande då du ska ner på den nybyggd kajen och sedan svänga 90 grader ner under Guldbron och ut på Söder Mälarstrand västerut. En bit fram på Söder Mälarstrand ligger 5 km och väl i slutet av den flacka raksträckan springer du förbi Långholmen och därefter börjar uppfärden mot Västerbron via Lasse i Parken. Efter den halvtuffa uppförsbacken kommer nästa vätskestation där du kan ladda för den långsamt stigande Västerbron. Kämpa på – väl uppe på Västerbron har du stans bästa utsikt. Väl över bron kommer en sväng runt ryska ambassaden och Smedsuddsbadet där vår DJ peppar dig – nu närmar sig målgången i Konradsbergsparken med stormsteg. Hejaklacker kommer att finnas längs med banan för att ge en skön peppig känsla. 

Underlaget är mestadels asfalt men några gruspartier och det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan. Tänk på att hålla till höger för att släppa fram snabbare löpare till vänster om dig. Mellantid visas vid 5 km, klockorna kommer att vara inställda efter fröken ur så att du kan synka mot din starttid. Vi har ingen maxtid på loppet men vi tror att du satsar på att springa i mål inom 2 timmar eftersom vi inte kan hålla trafikavspärrningarna för länge. 

VÄTSKEKONTROLLER
Det finns två vätskekontroller längs banan, den första efter ca 3 km och den andra vid 7 km. Det finns ingen sportdryck på loppet så ta gärna med det själv om du behöver. På evenemangsområdet kommer vatten att serveras före och efter start. 

TRAFIKINFORMATION
Rålambshovsleden/Norr Mälarstrand avstängd kl. 19.00-20.30 från Rålambshovsparken till Stadshuset. Vid Slussen är korsningen Munkbron och skeppsbron avstängd mellan kl. 19.15 –  20.30.

SERVICE 
Omklädning/kläd- och värdeinlämning 
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning i startområdet från kl.18. På nummerlappen finns en perforerad del längst ner som du river av. Den hålade lappen fäster du på din väska/påse med överdragskläder och den andra lappen lägger du inne i väskan/påsen. Vi erbjuder inte några duschmöjligheter på plats men vi rekommenderar ett dopp vid det fina badet i Mälaren några 100 meter från evenemangsområdet! 

Toaletter 
Toaletter finns på tävlingsområdet i Konradsbergsparken bredvid Gjörwellsbron och invid start i Rålambshovsparken under Lilla Västerbron där starten är. Det finns även toalett vid de två vätskekontrollerna längs banan. 

Uppvärmning och hejaklack 
Vi erbjuder klassisk löparuppvärmning med Runacademy i Konradsbergsparken för att ge dig den bästa tänkbara starten inför din prestation runt Riddarfjärden och över de fem broarna.  

Du hittar även Runacademy längs banan när de står och hejar på dig för att ge dig en riktigt skön känsla längs banan. 

NYHET! YMR TRACK CLUB FARTHÅLLER 
Drömmer du om att nå en specifik sluttid? Farthållarna från YMR Track Club kommer att hjälpa dig ända in i mål och de springer med flaggor med angiven tid så det blir enkelt för dig att följa efter. 
Farthållare finns för tiderna: 
40 min 
45 min 
50 min 
60 min 

Om du inte vill springa något av dessa tempon så rekommenderar vi att du springer med en sportklocka ifall du vill nå en särskild tid och ha koll på din fart. 

MEDICINSK SERVICE
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet i Konradsbergsparken samt vid de båda vätskekontrollerna på banan. Det finns även sjukvårdare på motorcykel och en ambulans på plats som kan hämta löpare längs banan vid skador. 

MÅLGÅNGSSERVICE
När du går i mål i Konradsbergsparken så får du först medalj och sen består vår målservice av en dryck från Vitamin Well och en bar från Barebells. 

STARTLISTOR OCH RESULTAT 
Du kan se startlistorna redan nu och direkt efter loppet hittar du en preliminär resultatlista på www.sthlm10.se 

MAT OCH UNDERHÅLLNING I KONDRADSBERGSPARKEN

Under kvällen underhåller DJ Fanny och hennes trummis från scenen och du har två sköna alternativ på food truck för en smarrig avslutning på kvällen. Smiling är även på plats och säljer sina godsaker torkad frukt och nötter.  

Foodtruck MENY: 
* Högrevsburgare 200gr med Bröd , Ost, Krispsallad , Rödlök, Dressing & Jalapeños  
* Halloumiburgare med Bröd , Krispsallad, Rödlök, Myntadressing & Soltorkade tomater  
* Vegoburgare (plantbeef) med Bröd, Krispsallad, Rödlök, Dressing & Jalapeños. GÅR & FÅ VEGANSK  
* Cheddarfries – Pommes med Smältost, Chilipoltemajo , Rödlök & Jalapeños  
Självklart finns det glutenfritt bröd.

SPONSORER
– YMR track club kommer ni att kunna träffa på evenemangsområdet. De kommer ha ett tält på evenemangsområdet där det kommer att finnas möjlighet att köpa kläder.
– Altra kommer ni att träffa på evenemangsområdet och de kommer låta er klämma och känna på deras superheta löparskor. 
– Vitamin Well finns på plats och delar ut sin smarriga dryck till alla som går i mål. 
– Barebells ger mumsiga bars i målservice.  
– Smiling har ett snyggt tält med mumsigheter som ni kan köpa. 
– Sortera sponsrar loppet med hållbar sopsortering.
– Folksam är med och sponsrar loppet. 
– Treko sponsrar loppet med el. 

FÖRETAGSTÄLT
Atea har stort tält där de har sin sommarfest och har en egen startgrupp. 

TÄLTERBJUDANDE FÖR FÖRETAG! 
Planera en riktigt härlig afterwork med kollegor eller vänner i eget tält på evenemangsområdet. Beställ mat och dryck i förväg så kommer maten stå i ert tält när ni kommer till evenemangsområdet. Tälten är placerade mitt i takten till musiken, nära scenen och stämningshöjaren är fulländad. 

Erbjudande: 
• Tält 3x3m och 1 bänkset, vi står för upp- och nedmontage av tälten och städning. Pris: 7400:- ex moms. 
• Tillval: Matig sallad + lättöl + chipspåse som kan avnjutas på evenemangsområdet. Pris: 130kr/pers. 

HÅLLBARHET 
Som en arrangör av stora evenemang är vi medvetna om att försöka minska vårt avtryck på både natur och miljö och du som deltagare kan såklart bidra aktivt genom att exempelvis ta kollektiva färdmedel till evenemanget, sortera ditt skräp på evenemangsområdet och använda dina löparkläder så länge de håller. Våra globala mål från FN:s agenda 2030 är dessa som vi jobbar med för att minska vårt klimatavtryck är: mål 3 god hälsa och välbefinnande, mål 12 hållbar konsumtion och produktion, mål 5 jämställdhet, mål 11 hållbara städer och samhällen 

SORTERA – vår partner för avfallshantering och återvinning  
Marathongruppen och Sortera samarbetar sedan flera år för att göra våra evenemang mer hållbara. Under 2023 inför vi ett nytt steg i sorteringsarbetet där du som deltagare har en viktig roll. På våra evenemangsområden och runt start och mål finns nu sorteringsstationer där du själv sorterar det du vill slänga i olika fraktioner. Det innebär att du kan behöva gå några extra meter för att komma till en sorteringsstation på våra evenemangsområden. Längs med bansträckningen finns stationerna för mugg och restavfall som vanligt vid våra vätskekontroller. Tack för att du alltid letar efter Sorteras stationer när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du blir en viktig del i vårt hållbarhetsarbete i samspel med Sortera! 

KONTAKT
Har du några frågor inför STHLM 10 så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (tisdag – torsdag kl. 9.00-12.00 och 13.00-1.00) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet. 

 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google